Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

7 tips om snel te groeien met jouw blog!

Of je nu pas net gestart bent met je blog of al ruim 2 jaar (of misschien al langer) actief bezig bent, je wilt natuurlijk altijd blijven groeien en meer bezoekers trekken naar jouw website om jouw verhaal te vertellen of anderen te inspireren met jouw ervaringen. En misschien wil je uiteindelijk wel geld verdienen met jouw blog! Maar hoe doe je dat en wat is de snelste manier? Hieronder geven wij jou 7 tips om snel te groeien met jouw blog. 

1. Kijk naar je concurrentie en kies zorgvuldig je onderwerpen voor je blog

Wanneer je net gestart bent met je blog, is het handig om te kijken naar je concurrentie. Wanneer je blogs met onderwerpen gaat schrijven waar al ontzettend veel over wordt geschreven, is het erg moeilijk om op deze manier nieuwe bezoekers naar jouw website te trekken en te concurreren met de ‘grote jongens’ in Google. Zoek daarom naar onderwerpen om over te schrijven waar wat minder over wordt geschreven, maar waar natuurlijk wel zoekvolume op zit. Op deze manier word jij sneller gevonden op Google en trek je ook sneller unieke bezoekers naar jouw blog.

2. Zorg ervoor dat je teksten SEO proof zijn

Nu je weet over welke onderwerpen je wilt gaan schrijven op je blog is het belangrijk om te kijken naar je teksten, want jij wilt natuurlijk die nieuwe bezoekers uit de zoekmachine van Google trekken naar jouw blog. Dit kan door middel van SEO (Search Engine Optimalization). Een paar kleine tips voor een SEO proof sterke tekst:

  • Maak je tekst tussen de 400 en 650 woorden lang. 
  • Verwerk een aantal zoekwoorden waar jij op gevonden wil worden in de tekst, op deze manier leest Google waar je blogartikel over gaat.
  • Maak gebruik van tussenkoppen in je tekst (H1, H2, etc) 

3. Maak je website gebruiksvriendelijk

Maar niet alleen je teksten moeten SEO technisch sterk zijn, je volledige website moet gebruiksvriendelijk op en top zijn om hoger te scoren in Google. Niks is zo vervelend als een website langzaam laadt door bijvoorbeeld te grote afbeeldingen of niet handig te gebruiken is. Denk hierbij ook aan een gebruiksvriendelijke website voor de mobiel. Zorg er dus voor dat je website up-to-date is, alles goed vindbaar is en snel laadt. Hier wordt Google namelijk ook erg blij van!

4. Maak gebruik van call-to-action in jouw blogartikelen

Eindig jouw tekst altijd met een call-to-action of zet dit actief in via social media. Op deze manier worden bezoekers getriggerd om te reageren, door te klikken naar andere pagina’s op jouw blog of vanuit jouw social media berichten te klikken naar jouw website. En wat dacht je ervan om zelf te reageren op andere blogartikelen van andere bloggers? Op deze manier creëer je weer op een natuurlijke manier meer exposure en nodigt het bezoekers (met dezelfde interesses) uit om ook een kijkje op jouw blog te kijken! En dan ga ik direct door naar tip 5. 

5. Link er intern op los 

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar interne links zijn mega belangrijk om te groeien met je blog. Naast dat je website op deze manier makkelijker te gebruiken is door bezoekers en zij op een subtiele manier wordt aangespoord om meerdere berichten te lezen van je blog, geef je ook linkwaarde door naar andere belangrijke pagina’s. Dit brengt weer structuur aan binnen je blog wat ook goed is voor je SEO. Win-win dus!

6. Schrijf een gastblog voor op andere websites in jouw branche

Naast interne links, is het ook erg belangrijk dat jij links binnen krijgt van andere websites. Ga op zoek naar websites in jouw branche die hiervan gebruik maken of benader zelf bloggers of ze interesse hebben in een gastblog op hun website. Hierbij is het dus mogelijk dat jij voor een andere website een artikel schrijft waarin jij weer links kunt verwijzen naar jouw eigen blog. Op deze manier krijg je niet alleen bezoekers vanuit dat artikel naar jouw blog, maar stijgt ook weer jouw domeinwaarde. En dat is natuurlijk waar je naartoe wilt.

7. Zet Pinterest actief in

Pinterest is de laatste tijd als medium hard gegroeid en op het moment één van de grootste manieren om snel te groeien met je blog. Waar het voorheen meer als social media kanaal werd gezien, wordt het inmiddels ook veel gebruikt als zoekmachine vol inspiratie. Door een zakelijk account aan te maken op Pinterest en actief afbeeldingen te pinnen en borden te maken krijg jij in no-time meer bezoekers naar jouw blog. 

Hier kort op een rijtje de belangrijkste manieren om Pinterest actief in te zetten voor jouw blog:

  • Installeer een plug in van Pinterest waardoor het mogelijk is om pins (afbeeldingen) toe te voegen aan jouw blogartikelen die bezoekers met één klik kunnen pinnen naar hun eigen borden. Denk hier natuurlijk aan een duidelijke omschrijving waarin de keywords verwerkt zijn.
  • Maak borden aan binnen jouw branche en zorg ervoor dat deze goed vindbaar zijn door er een categorie aan te geven. En dan vullen maar! Zorg er wel voor dat de pins (afbeeldingen) passen bij elkaar en laat nietszeggende afbeeldingen dan ook weg. Hierdoor kunnen bezoekers snel afhaken.
  • Vul de beschrijvingen in van je pins en borden met de relevante zoekwoorden uit jouw blogartikel.
  • Gebruik tekst in je pins (afbeeldingen) die bezoekers uitnodigen om erop te klikken. 

Snel groeien met je blog is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De grootste tip die wij jou kunnen meegeven is: heb geduld! Een blog heeft aandacht en vooral veel tijd nodig om te groeien. Maar door deze stappen effectief in te zetten voor jouw blog, weet ik zeker dat deze snel kan groeien! 

Heb jij nog goede tips om je blog snel te laten groeien?

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top