Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |
domeinwaarde

In drie stappen naar een betere domeinwaarde!

Eén van de onderdelen die jouw level bij Blog Brains heeft bepaald is je domeinwaarde, oftewel, hoe belangrijk en relevant vindt een zoekmachine jouw blog. Hoe beter deze waarde is, hoe meer waarde jij creëert voor je blog en eventuele opdrachtgevers. In deze blog laten we je zien hoe je je domeinwaarde kunt verbeteren.

Hoe wordt je domeinwaarde bepaald?

Voordat we een aantal tips gaan geven over het verbeteren van je domeinwaarde zullen we eerst uitleggen hoe deze waarde wordt bepaald. Dit is immers ook belangrijk!

Eén van de belangrijkste onderdelen van de bepaling is het aantal webpagina’s dat naar jouw website (of pagina) een verwijzing aanlegt (een link). Je bouwt hierbij een sterk linkprofiel op. Deze links kunnen afkomstig zijn van andere websites (externe links) of van pagina’s in het eigen domein (interne links). Check ook daarom zeker je oudere blogs, misschien kan je in één van deze blogs wel een interne link sturen naar een nieuw blogartikel. 

De externe links worden ook wel inkomende links genoemd. Hoe hoger jouw domeinwaarde uiteindelijk is met behulp van inkomende links, hoe beter jouw blog gaat scoren in Google! Maar nu is het niet verstandig om zomaar links te gaan verzamelen van andere sites. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten:

1 Variatie

Hoe meer inkomende links, hoe beter zou je denken. Dit gaat niet helemaal op. Let er op dat je inkomende links van verschillende websites ontvangt en dat er voldoende variatie is. Je hebt meer aan 1 link van 100 websites dan 100 links van 1 website. Probeer hier dus zoveel mogelijk variatie in aan te brengen! Volgende punt is echter ook erg belangrijk!!

2 Kwaliteit

Bij het verwerven van inkomende links is het belangrijk dat je op kwaliteit let. Hiermee bedoelen we dat een website die zelf veel inkomende links van veel verschillende websites heeft, meer waard is voor jouw website. Dit is dus ook één van de redenen waarom jouw website met meer links meer waard is voor onze opdrachtgevers!

3 Relevantie

Relevantie houdt in dat er wordt gekeken naar de context waarin de link is geplaatst. Dus wanneer jij een foodblog hebt is het beter om een link te verkrijgen van een food-gerelateerde website dan van een website die gaat over fashion. De afgelopen tijd is de beoordeling hiervan wel veranderd naar paginaniveau en minder op websiteniveau.

 Lees ook: 7 tips om snel te groeien met jouw blog!

Hoe kun je je domeinwaarde verbeteren?

Nu we duidelijk hebben hoe de domeinwaarde wordt bepaald, kunnen we gaan kijken naar specifieke stappen om deze te verbeteren. Door een hogere domeinwaarde kun je immers meer gaan verdienen bij Blog Brains, omdat je dan in een hoger level kan komen!

  1. Optimaliseer je on-page SEO

Een website waarin de gebruiker centraal staat scoort vrijwel altijd hoger in de zoekmachines. Een optimale gebruikerservaring is dus van groot belang. Enkele tips hiervoor:

– Zorg voor een gebruiksvriendelijke website structuur.

– Zorg voor een snelle laadtijd van je website.

– Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is.

  1. Content

Hierbij geldt dat kwaliteit altijd boven kwantiteit gaat. Google wordt steeds slimmer en het is belangrijk teksten te publiceren die informatief zijn voor de lezer en niet die jou alleen helpen met het hoger scoren in zoekmachines. Zorg ervoor dat je teksten uniek zijn. Duplicate content is iets wat flink wordt afgestraft door Google. Er zijn verschillende manieren waarop dit mis kan gaan:

  • Binnen je website door het gebruik van een desktop en mobiele versie, die beiden draaien op eigen URL’s;
  • Wanneer je een printversie aanbiedt;
  • Een website die wordt getoond met ‘www’ en zonder ‘www’. Hiervoor kan je de canonical-tag gebruiken. Deze tag geeft aan welke pagina’s Google moet indexeren.

Alle mogelijke problemen met duplicate content kun je terug vinden in Google Search Console. Wanneer er bijvoorbeeld enorm veel pagina’s geïndexeerd worden terwijl je maar een kleine website hebt, kan dit erop wijzen dat er ook bij jouw website problemen zijn met dubbele pagina’s.

  1. Social media en influencers – Word shareable!

De belangrijkste manier om je domeinwaarde te verbeteren is ervoor te zorgen dat je content gedeeld wordt. Elke keer dat iemand iets over jouw website of artikelen schrijft en daar een linkje in plaatst, zorgt dat voor een nieuwe inkomende link. Hierdoor groeit je domeinwaarde. Zorg er dus voor dat je zichtbaar bent op social media. Deel zelf artikelen van anderen, het moet immers wel van 2 kanten komen!

Wanneer je deze 3 stappen hebt doorlopen, is je blog geoptimaliseerd! Zorg er nu voor dat je content blijft plaatsen die ook de moeite is om gedeeld te worden. Dit is de belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat je meer kunt gaan verdienen bij Blog Brains!

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top