Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

Waarom geen DIY platform maar full-service!

Een gratis marktplaats, het klinkt zo mooi. Bijna te mooi om waar te zijn… En in onze ogen is dat vaak ook het geval. Het is niet nutteloos, maar het kost gewoon ontzettend veel tijd, geld en energie. Zowel voor blogger als opdrachtgever. Benieuwd waarom? Dat leggen we uit in dit artikel. Dan weet je meteen waarom wij 4 jaar geleden gestart zijn als full-service platform ????.

1 De betekenis van prijs


Denk je aan ons westerse marktmechanisme, dan denk je aan Adam Smith met zijn Invisible Hand theorie. Menig middelbaar student is hiermee doodgegooid, maar even een opfriscursus: Wanneer het aanbod groter is dan de vraag, daalt de prijs en andersom. Je vraagt je misschien af wat een 18e -eeuwse filosoof met influencer marketing te maken heeft, maar we kunnen je vertellen: heel veel!

Het concept van een gratis marktplaats is namelijk precies op deze theorie gebaseerd. Er is vraag naar een X aantal bloggers en de kans is groot dat er veel meer bloggers reageren. Ze bieden hun product, blogartikelen, aan en kunnen daarbij vaak enkel op prijs concurreren. Wat is dan het probleem? Zoals onze grote vriend Adam omschreef, werkt dit mechanisme alleen als we spreken over een homogeen product en alle partijen beschikken over alle informatie. En laat dit nu net niet het geval zijn bij influencer marktplaatsen.

2 Weet waar je mee samenwerkt


Je kunt niet stellen dat alle bloggers hetzelfde zijn. Niet qua schrijfstijl, niet qua domeinwaarde, niet qua aantal bezoekers en ga zo maar door. Deze factoren worden op veel DIY platformen niet getoond. Worden ze wel getoond, is het probleem vaak dat je als opdrachtgever geen idee hebt wat dit inhoudt. Terwijl je deze criteria zeker in je beslissing mee moeten wegen, anders mis je erg veel kansen op het gebied van je online vindbaarheid. Zonde, minder baten en evenveel lasten!

Als blogger zijnde ben je het waarschijnlijk ook hartstikke beu. Telkens voor de laagste prijzen een blogartikel schrijven, terwijl je vol passie aan je blogpagina bent begonnen. Je bent hier iedere dag hobbymatig, of misschien wel zakelijk, mee bezig en wil je lezers van goede en eerlijke content voorzien. Keer op keer moet je een pitch schrijven op een blog marktplaats en wanneer je niet de goedkoopste bent, heb je weer kostbare tijd en energie verloren.

3 Vaste afspraken


Bij Blog Brains hebben we al onze bloggers onderverdeeld in 28 categorieën en maken we al een voorselectie welke bloggers bij het onderwerp van de opdracht passen. Hierdoor krijg je als blogger geen  opdrachten in je overvolle mailbox die niet relevant zijn en voor de opdrachtgever is onze zoektocht korter waardoor we sneller kunnen schakelen. Ook zijn alle bloggers verdeeld over 5 bloglevels. Bloglevels zijn gebaseerd op 25 parameters (social bereik, DA-waarde, trust flow etc.) en daar hoort een vast tarief bij. Een blogger weet vooraf precies wat hij of zij verdient aan een blogartikel, waardoor zij altijd reageren uit enthousiasme, niet omdat de prijs van de ene opdracht meer bevalt dan van de andere.

Dit betekent ook dat we met standaard tarieven voor de opdrachtgever werken. Hierdoor zijn onze blogsamenwerkingen heel schaalbaar en kunnen we gemakkelijk een lange termijn voorstel maken gebaseerd op een maandelijks budget.

4 Full-service samenwerken


Voor deze tarieven krijg je een full-service blogsamenwerking van ons. Samenwerken met Blog Brains betekent volledig ontzorgen op een persoonlijke manier. Als blogger ben je verzekerd van leuke en relevante opdrachten in je mailbox. Daar hoef je zelf niks voor te doen, behalve wat je leuk vindt natuurlijk: je bezoekers voorzien van leuke blogartikelen met jouw eigen schrijfstijl en mening! Je hoeft geen ellenlange pitch te schrijven. Een korte reactie waarom je de opdracht leuk vindt is meer dan genoeg.

Als opdrachtgever ontvang je een gratis analyse met een voorstel voor de door jou gekozen trefwoorden en URL’s. We schrijven de opdracht uit met jouw specificaties en selecteren daarna de bloggers. Zij leveren binnen 14 dagen de blogartikelen op en in de tussentijd controleren we deze zowel SEO-technisch als op spelling. Heb je na oplevering nog wat verbeterpuntjes, geen probleem! Tijdens dit hele proces staan we natuurlijk klaar voor al jullie vragen ????.

Daarom Blog Brains

Bij Blog Brains zijn zowel bloggers als opdrachtgevers van een aantal dingen verzekerd. We zijn specialist op het gebied van SEO (online vindbaarheid) en benaderen influencer marketing met een persoonlijke aanpak. We weten precies welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw onderneming en wat voor bloggers we daarvoor in kunnen zetten. We kennen al onze bloggers en weten goed welke opdrachten relevant zijn voor welke bloggers d.m.v. onze categorieën en levels. Diegenen die geselecteerd zijn ontvangen een ‘Pitch’ in hun mailbox. Je hoort het goed, wij pitchen, niet de blogger. Wij vragen of ze voor de opdracht willen schrijven, ze hoeven zich niet aan te bieden.

Bij Blog Brains staan we voor optimale, kwalitatieve samenwerkingen voor zowel blogger als opdrachtgever waarbij ontzorging en onze kennis van SEO voorop staat.

Hoe denk jij na het lezen van dit blogartikel over DIY marktplaatsen?

Meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top