Micro influencers

Blog Brains / Micro influencers

Het voordeel van micro influencers

Micro influencers: waardevol samenwerken tegen een fractie van de kosten

Wil je graag je online vindbaarheid, exposure, traffic en conversie verbeteren, maar lopen de kosten van influencer marketing de spuigaten uit? Blog Brains heeft de oplossing: werk gericht samen met micro influencers.

Wat zijn dat, micro influencers?

Micro influencers zijn influencers met kleinere social media of blog kanalen. Zij hebben daarentegen veel volgers met een hoge engagement rate. Daardoor ben je vaak maar een fractie van de kosten kwijt in vergelijking met een groot account en een lage betrokkenheid graad. Tegelijkertijd is de traffic naar je website en conversie even hoog, of zelfs hoger.

 

Deze micro influencers bevinden zich in een nichemarkt en blijven dicht bij zichzelf. Daardoor leveren ze waardevolle informatie aan hun trouwe volgers. Ze promoten producten of services die passen bij hun verhaal of levensstijl. Dat is precies de reden waarom ze een specifieke doelgroep aanspreken. Dit maakt ook dat ze redelijk lastig te vinden zijn. Daarnaast heeft het dus weinig zin om een hele hoop influencers of bloggers tegelijkertijd dezelfde ‘spammerige’ aanvraag te sturen voor een samenwerking. Je moet echt goed voor ogen hebben welke influencers er bij jouw merk passen en dat kost, je raad het al, veel tijd.

Dit betekent ook dat, wanneer je de juiste micro influencers voor jouw merk of bedrijf gevonden hebt, deze samenwerking in verhouding een stuk waardevoller is. Het zorgt voor betere vindbaarheid, meer exposure, meer traffic naar je website en meer conversie. Dit omdat volgers veel meer betrokken zijn bij de specifieke interesses van de micro influencer dan bij een groot kanaal wat algemenere informatie deelt.

 

Onze oplossing

Steek niet te veel tijd in het vinden van de juiste micro influencers. Besteed deze zoektocht uit aan de expert op dit gebied: Blog Brains! Wij hebben zo’n 1350 bloggers in ons bestand waarvan we al deze belangrijke eigenschappen al in beeld hebben. Denk aan het bereik, loyaliteit van hun volgers en interessegebied. Daarnaast staat de vertrouwelijke samenwerking tussen micro influencers en Blog Brains al. Zij kunnen er vanuit gaan dat we fijne, passende opdrachten aanleveren. U bent er zeker van dat er een passend blogartikel geleverd wordt. Hier bedoelen we een blogartikel mee welke de juiste resultaten behaald. Bijvoorbeeld het verbeteren van je vindbaarheid en het vergroten van je exposure, traffic en conversie. Daarnaast zijn deze bloggers vaak ook nog actief op social media, waarbij we niet alleen het aantal volgers in beeld hebben, maar ook hun betrokkenheid.

Ik wil meer informatie!