Het voordeel van micro influencers
Micro influencers: waardevol samenwerken tegen een fractie van de kosten

Werk samen met 1600+ influencers

Wat zijn dat? Micro influencers…

Micro influencers zijn influencers met kleinere social media of blog kanalen. Zij hebben daarentegen veel trouwe volgers en dus een hoge engagement rate. Daardoor ben je vaak maar een fractie van de kosten kwijt in vergelijking met een groot account en een lage betrokkenheid graad. Tegelijkertijd is de traffic naar je website en conversie even hoog, of zelfs hoger.

Deze micro influencers bevinden zich in een nichemarkt en blijven dicht bij zichzelf. Daardoor leveren ze waardevolle informatie aan hun trouwe volgers. Ze promoten producten of services die echt passen bij hun verhaal of levensstijl. Dat is precies de reden waarom ze een specifieke doelgroep aanspreken. Dit maakt ook dat ze redelijk lastig te vinden zijn. Daarnaast heeft het dus weinig zin om een hele hoop influencers of bloggers tegelijkertijd dezelfde ‘spammy’ aanvraag te sturen voor een samenwerking. Je moet echt verstand van zaken hebben om te bepalen welke influencers er bij jouw merk passen, of zij je doelen kunnen bewerkstelligen en dat kost, je raadt het al, veel tijd.

Samenwerkingen met micro influencers zijn waardevoller

Dit betekent ook dat, wanneer je de juiste micro influencers voor jouw merk of bedrijf gevonden hebt, deze samenwerking in verhouding een stuk waardevoller is. Het zorgt voor betere vindbaarheid, meer exposure, meer traffic naar je website en meer conversie. Dit omdat volgers veel meer betrokken zijn bij de specifieke interesses van de micro influencer dan bij een groot kanaal wat algemenere informatie deelt.

Check de Blog Brains oplossing

Steek niet te veel van je kostbare tijd in het vinden van de juiste micro influencers. Besteed je tijd aan waar jij goed in bent en laat deze zoektocht over aan de expert op dit gebied: Blog Brains!

Wij hebben meer dan 1600 bloggers in ons bestand waarvan we alle belangrijke eigenschappen en parameters in beeld hebben. Denk aan bereik, domeinwaardes, loyaliteit van hun volgers en interessegebied. Daarnaast bestaat de samenwerking tussen micro influencers en Blog Brains al. Zij kunnen ervan uitgaan dat we fijne, passende opdrachten aanleveren en jij bent er zeker van dat er een passend blogartikel geleverd wordt en dito resultaat!

We leveren dus snel één of meerdere kwalitatieve blogartikelen waarmee de juiste resultaten worden behaald. Dat wil zeggen: het verbeteren van je vindbaarheid, het vergroten van je exposure, je traffic en als het meezit ook conversie.

Micro influencers en social media outreach

Naast dat deze bloggers mooie, authentieke content produceren op hun eigen blog zijn zij ook actief op social media, waarbij we niet alleen het aantal volgers in beeld hebben, maar ook hun betrokkenheid. Elk blogartikel wordt ook gepost op relevante kanalen.

Ik ben blogger

Heb jij een toffe blog en wil je daarmee geld verdienen?
Ja, vertel mij meer!

Ik ben opdrachtgever

Je online vindbaarheid verbeteren door samen te werken met 1600+ bloggers?
Ja, dat wil ik!