Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

FAQ

Heb jij nog vragen over ons concept? Hieronder vind je de meest gestelde vragen door bloggers en opdrachtgevers. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Contact

Voor bloggers

Aan welke criteria moet mijn blog voldoen?

Bijna iedere blogger kan beginnen met een samenwerking met Blog Brains. Wij zullen je blog beoordelen met onze Brain Box. We kijken naar verschillende parameters, zoals unieke bezoekers per maand en domeinwaarde. Vanuit deze beoordeling word je ingedeeld in het level Newbie, Talent, Wizard, Genius of Elite. Iedere blogger kan zich aanmelden, beginnend of ervaren! Je ontvangt jouw blog level samen met de tarieven in je mailbox. Vergeet ook niet je spambox te checken, want daar willen sommige mailtjes nog weleens in verdwalen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit aan derden verstrekt worden. We gebruiken je e-mailadres om je relevante, betaalde opdrachten te kunnen sturen en om onze maandelijkse nieuwsbrief naartoe te sturen. Mocht je deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan schrijf je je gemakkelijk uit onderaan iedere nieuwsbrief.

Hoe vaak kan/moet ik een blog schrijven?

Laten we voorop stellen dat we je tot niks verplichten! Jij schrijft wanneer jij wilt! Wij zullen ervoor zorgen dat je regelmatig “pitches” ontvangt waaruit jij kunt kiezen. Spreken de onderwerpen je niet aan of heb je even geen tijd? Geen probleem, dan kies je toch gewoon de volgende opdracht!

Hoeveel verdien ik met een artikel?

Na je aanmelding zullen we je indelen in een level (Newbie, Talent, Wizard, Genius of Elite). Aan de hand van je level wordt bepaald hoeveel jij kunt verdienen met een post. Is je blog gegroeid sinds je lid bent geworden van Blog Brains? Dan kom je uiteraard in een hoger level terecht en ga je meer verdienen.

Wanneer word ik uitbetaald?

Nadat je het blogartikel hebt geplaatst kun je ons een factuur sturen of de betaling aanvragen via een kwitantie. Voldoet het artikel aan de eisen dan betalen we je binnen 14 dagen uit. De kwitantie leveren wij je aan.

Aan welke vereisten moet een artikel voldoen?

De blog die je plaatst moet aan een aantal aspecten voldoen:

  • Het artikel moet minimaal 400 woorden lang zijn;
  • Er dienen verwijzende links geplaatst te worden naar de opdrachtgever;
  • De blogpost moet minimaal 2 jaar op je blog blijven staan.

Hoeveel tijd heb ik om een artikel te schrijven?

Wij willen natuurlijk graag dat het artikel zo snel mogelijk geplaatst wordt nadat je de opdracht hebt aangenomen. Onze voorkeur gaat uit naar maximaal 14 dagen. Het voordeel voor jou is natuurlijk: hoe sneller je plaatst, hoe sneller je uitbetaald krijgt!

Voor opdrachtgevers

Hoe kan ik opdrachtgever worden bij Blog Brains?

Blog Brains werkt samen met zowel online marketing bureaus als eindklanten (webshops en websites). We zijn kritisch en selectief voordat we opdrachten aanbieden aan het blognetwerk. Schrijf je hier in, dan nemen we snel contact met je op om te kijken of we kunnen samenwerken!

Schrijven bloggers over elk product of dienst?

Op zich valt er over ieder product of dienst wel iets te schrijven! Helaas zijn er populaire en minder populaire onderwerpen. Hierdoor kan het zijn dat bij bepaalde onderwerpen een lagere respons is of dat Blog Brains ervoor kiest jouw opdracht niet te pitchen. Daarnaast zetten we nooit opdrachten uit gerelateerd aan drugs, seks of gokken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit aan derden verstrekt worden. We gebruiken je e-mailadres om onze maandelijkse nieuwsbrief naartoe te sturen. Mocht je deze niet meer willen ontvangen, schrijf je je gemakkelijk uit onderaan iedere nieuwsbrief.

Wat gebeurt er nadat ik mezelf heb aangemeld?

Na je aanmelding zullen we zo snel mogelijk per e-mail of telefonisch contact met je opnemen. We lichten ons concept graag persoonlijk toe en nemen jouw wensen en de mogelijkheden graag met je door. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk!

Wat kost een blogartikel?

De kosten van een blogartikel zijn afhankelijk van verschillende aspecten. De bloggers zijn ingedeeld in 5 levels. Aan elk level hangt een prijs. Naarmate het level hoger is neemt de kwaliteit, en daarmee de prijs, toe. Meld je aan als opdrachtgever om meer over de tarieven te leren.

Hoe verloopt de betalingsprocedure?

Als er bekend is met welke blogger(s) jouw bedrijf een match heeft, is het tarief ook bekend. Dit tarief zal dan aan je worden doorberekend. We factureren 75% van de kosten vooraf, en de overige 25% na oplevering van de blogartikelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een blogabonnement af te sluiten bij een langdurige samenwerking.

Hoeveel blogartikelen kan ik per keer kopen?

Wij proberen ons netwerk zo groot en gevarieerd mogelijk te houden. Hierdoor is het mogelijk om wekelijks meerdere blogartikelen te kopen.

Wat is de levertijd?

Wij proberen altijd zo snel mogelijk te leveren, echter hebben we met veel individuele personen te maken. De geselecteerde bloggers krijgen maximaal 14 dagen de tijd om het artikel te schrijven en plaatsen. Succes en kwaliteit zijn het allerbelangrijkst en snelheid is hier ondergeschikt aan.

Kan ik uit diverse bloggers kiezen?

Nee, wij zullen aan de hand van de door jou ingevulde gegevens kijken met welke bloggers je de beste match hebt. Hierdoor optimaliseren we het effect van de geplaatste artikelen, zodat jij het meeste rendement haalt uit je investering!

Wanneer zie ik het blogartikel?

Direct als de post / het artikel opgeleverd is sturen we de link naar je door.

Het artikel is niet naar mijn zin! Wat nu?

Als het artikel niet naar je zin is zullen we i.s.m. de blogger trachten het artikel zo aan te passen totdat je tevreden bent.

Back To Top