Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

Waar we op letten bij het bepalen van jouw blog level

Wil je je blog graag aanmelden bij Blog Brains? Of ben je al Blog Brainer en wil je graag doorgroeien naar een hoger level, zodat je meer kunt gaan verdienen met je blog? Dan is het wel handig om te weten waarop jouw Blog Brains level gebaseerd wordt natuurlijk.

De Brain Box

Laten we eerst nog even kort uitleggen hoe het werkt. Als jij je blog voor de eerste keer aanmeldt bij Blog Brains wordt jouw blog door de Brain Box beoordeeld. De Brain Box is een geautomatiseerde formule die jouw blog beoordeelt op 20 verschillende punten. Nadat jij onze uitgebreide vragenlijst (de Questionnaire) hebt ingevuld vertelt de Brain Box ons wat jouw blog level is. Vanaf dat moment sta je officieel ingeschreven in ons blogger netwerk! Zie het als de magische sorteerhoed uit Harry Potter die op Zweinstein gebruikt wordt om alle nieuwe leerlingen in te delen bij een afdeling. Maar.. waar let onze Brain Box nou allemaal op bij het beoordelen van jouw blog?

1 Domeinwaarde

Een belangrijke parameter is de domeinwaarde van jouw blog. De domeinwaarde is een nummer van 1 tot 100 wat de waarde van je domein aangeeft. De hoogte van het cijfer geeft een goede indicatie van je posities in de zoekmachine. Hoe hoger jouw domeinwaarde (DA), hoe interessanter jouw blog is voor onze opdrachtgevers. Benieuwd hoe je je domeinwaarde kunt verbeteren, zodat je snel kunt stijgen naar een hoger blog level? Lees dan ons artikel “In drie stappen naar een betere domeinwaarde!”.

2 Social media bereik

Onze Brain Box kijkt ook naar jouw bereik op social media. En dan niet alleen naar het aantal volgers, maar ook op hoeveel en welke kanalen je precies actief bent. Dus ben je nu nog niet zoveel bezig met social media? Dan zou het best eens een goed idee kunnen zijn om hier wat actiever mee aan de slag te gaan. Kun je meteen al jouw toffe blogartikelen delen met de wereld en je volgers een kijkje achter de schermen of in jouw leven geven.

3 Jouw bezoekersaantallen

Natuurlijk spelen het aantal bezoekers van jouw blog ook een grote rol bij het bepalen van jouw level. Hoe meer bezoekers, hoe interessanter jouw blog is voor onze opdrachtgevers en hoe hoger jouw blog level. Maar hoeveel bezoekers heb ik dan nodig om door te stromen naar een hoger level, horen we je denken. Laten we voorop stellen: de Brain Box kijkt naar heel veel verschillende aspecten van jouw blog. Het is bijvoorbeeld niet zo dat als je 10.000 unieke bezoekers per maand hebt, je automatisch in het Wizard level valt. Dit hangt dus ook af van jouw domeinwaarde, social media bereik en tientallen andere parameters. Maar we kunnen je wel een indicatie van de bezoekersaantallen per level geven.

De bandbreedtes zijn:

  • Newbie bloggers minder dan 1.000 unieke bezoekers per maand
  • Talent bloggers tussen de 1.000 en 5.000 unieke bezoekers per maand
  • Wizard bloggers tussen de 5.000 en 15.000 unieke bezoekers per maand
  • Genius bloggers meer dan 15.000 unieke bezoekers per maand

Maar nogmaals: als jij rond de 8.000 unieke bezoekers per maand hebt, maar jouw domeinwaarde is laag, dan kan het zijn dat je toch in het Talent level valt.

Aan de slag

Daarnaast zijn er nog een aantal parameters die worden gebruikt bij het beoordelen van jouw blog, maar die houden we lekker geheim. We kunnen natuurlijk niet ons hele concept blootgeven ;-). Maar als je werkt aan de drie bovenstaande punten zal jouw blog snel groeien en doorstromen naar een hoger level, waardoor je dus nog meer geld kunt gaan verdienen met jouw blog!

Heel veel succes! En heb je vragen over dit artikel, stuur ons dan gewoon een mailtje via info@blogbrains.nl!

Meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top