Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

8 tips om meer bezoekers op je blog te krijgen!

Als je je blog hebt aangemeld bij Blog Brains wordt jouw blog door onze “Brain Box” gehaald en beoordeeld op tientallen punten, waaronder de bezoekersaantallen. Hoe meer bezoekers, hoe hoger je blog level. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk bezoekers op je blog te krijgen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk als zoveel mogelijk mensen jouw fantastische artikelen lezen ???? Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om jouw bezoekersaantallen te laten stijgen!

1 Pakkende titels

Eén van de eerste dingen die iemand ziet als je jouw blogartikelen ergens promoot: de titel! Zorg er dus voor dat deze opvalt en uitnodigt tot meer lezen. Titels die het goed doen zijn vragen of “x tips om …” (jij hebt immers ook op dit artikel geklikt!).

2 Winacties / speciale acties

Organiseer regelmatig een leuke winactie en geef iets tofs weg dat echt bij de doelgroep van jouw blog past. Je kunt natuurlijk een product verloten, maar je kunt ook een freebie weggeven. Denk aan een e-book of een zelfgemaakte blog planner. Bedenk iets origineels, wedden dat jouw blog zal opvallen en extra bezoekers zal trekken?

3 Social media

Natuurlijk is het een must om elk blogartikel te delen op social media. Je kunt speciale bedrijfspagina’s op Facebook en Instagram aanmaken voor jouw blog, maar de artikelen natuurlijk ook prima delen op je privé kanalen waar je al een netwerk hebt opgebouwd. Vergeet zeker ook Linkedin niet!

4 Facebook groepen

Naast je eigen social media kanalen kun je jouw blogartikelen ook promoten in speciale Facebook groepen voor bloggers. Zoek eens op The Blogboard, Bloggers Platform Nederland en De Bloggergroep. Maak je interessante content en zorg je voor aantrekkelijke titels, dan zal je hier zeker meer bezoekers uit halen.

5 Gastbloggen op een andere blog

Waarschijnlijk ben jij niet de enige blogger in jouw “niche”. Zoek naar andere bloggers die jou inspireren en dezelfde doelgroep aanspreken. Vraag of ze interesse hebben in een gastartikel (waar je natuurlijk wel een linkje naar jouw eigen blog in zet). Handig voor de desbetreffende blogger, want: gratis content. En goed voor jou, want die andere blogger heeft ook vaste bezoekers opgebouwd, die na jouw toffe artikel vast en zeker ook benieuwd zijn geworden naar jouw blog!

Naast een gastartikel schrijven op een andere blog kun je jezelf ook laten interviewen. In de Facebookgroepen voor bloggers (zie tip 4) worden regelmatig zulke oproepjes geplaatst. Leuk én goed voor jouw naamsbekendheid!

6 Mailing lijst

Belangrijke tip: investeer in een mailinglijst. Als je 5.000 Facebook volgers hebt bereik je hier per post misschien 20% mee. Dit komt door het algoritme van Facebook. De andere 80% zal jouw post niet eens in de tijdlijn voorbij zien komen. Als je 5.000 e-mailadressen hebt kun je deze mensen via een nieuwsbrief altijd allemaal bereiken. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om je blogartikelen te gaan spammen, maar zorg bijvoorbeeld één keer in de 1 a 2 weken voor een nieuwsbrief met toffe content en een overzicht van de best gelezen artikelen.

Hoe je aan die e-mailadressen komt? Bied een e-book met waardevolle content aan (zie tip 2) en laat je bezoekers in ruil hiervoor hun e-mailadres achterlaten. Zo kun je ervoor zorgen dat deze bezoekers via jouw nieuwsbrieven vaker op je blog terugkeren.

7 Reageren op andere blogs

Grote kans dat jij zelf ook (dagelijks) andere blogs bezoekt. Vergeet dan zeker niet om een leuke reactie achter te laten. En dan niet zo’n algemeen berichtje als: “interessant artikel!”, maar reageer oprecht. Daarnaast zal je meteen opvallen als je een leuke, inhoudelijke reactie achterlaat.

8 Google / SEO

Last but not least: zorg ervoor dat je SEO teksten schrijft. De handige Yoast plug-in helpt je hierbij. SEO staat voor Search Engine Optimization, het schrijven van SEO artikelen zorgt ervoor dat jouw blog beter gevonden wordt in Google. Schrijf je bijvoorbeeld over je nieuwe Nike sneakers, zorg er dan voor dat dit artikel SEO geoptimaliseerd is. Wanneer mensen in Google zoeken naar deze sneakers komt jouw artikel naar voren. Zo kun je jaren na het plaatsen van een artikel nog steeds dagelijks bezoekers hierop krijgen.

Heel veel succes! En heb je je blog nog niet aangemeld bij Blog Brains? Doe dat dan vandaag nog via dit inschrijf formulier en ga ook geld verdienen met jouw blog!

Meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top