Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

Zo schrijf je een goede motivatie

Als blogger wil je natuurlijk zoveel mogelijk toffe artikelen schrijven en er dan het liefst ook nog wat geld mee verdienen. Snappen we helemaal. Daarom zorgt Blog Brains ervoor dat jij regelmatig leuke, betaalde opdrachten in je mailbox ontvangt als je staat ingeschreven in ons blogger netwerk.

Heb je een opdracht ontvangen waar je super graag voor wil schrijven? Dan kun je je voor de opdracht aanmelden door een enthousiaste motivatie in te sturen. Vaak krijgen we meer blogger aanmeldingen binnen dan een opdrachtgever in eerste instantie nodig heeft. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat jouw motivatie on point is, zodat je een grote kans hebt om geselecteerd te worden. Maar.. hoe schrijf je nu een goede motivatie? Wij hebben de do’s en don’ts voor je op papier gezet!

Do’s

  • Lees de pitch van de opdracht goed door. Dit lijkt een open deur, maar we zien vaak dat bloggers de pitch niet helemaal goed lezen. Dan krijgen we bijvoorbeeld een motivatie binnen over raamstickers, terwijl in de pitch staat vermeld dat het om raamdecoratie (als in lamellen, rolgordijnen, jaloezieën etc.) gaat.
  • Leg duidelijk uit waarom jij de opdracht graag zou willen doen én wat de insteek van het artikel gaat worden. Laten we nog even het voorbeeld van de raamdecoratie opdracht nemen. Heb jij een interieur blog? Dan kun je in je motivatie vermelden dat je de opdracht graag wil doen omdat het helemaal bij jouw interieur blog aansluit, waar je elke week tips geeft over fijn en mooi wonen. Voor deze opdracht wil je graag een inspiratie artikel schrijven met 5x de meest praktische raamdecoratie. Of misschien ben je zelf wel net verhuisd of zit je middenin een verhuizing? Dan kun je in je motivatie vermelden dat je de opdracht graag wil doen omdat je toevallig zelf aan het oriënteren bent naar een nieuw interieur. Voor deze opdracht wil je graag over je eigen verhuiservaringen schrijven, waar het onderwerp raamdecoratie ook aan bod zal komen. Of je wil een artikel schrijven over verschillende interieurstijlen die jou aanspreken. Wat je ook voor ideeën hebt, probeer ze zo duidelijk mogelijk te formuleren in je motivatie mail!
  • Vul je blognaam en/of URL in tijdens de inzending van je motivatie en kijk goed naar het juiste opdrachtnummer. Zo zien wij in één oogopslag wie je bent en in welke opdracht je interesse hebt. Sommige bloggers mailen namelijk met een privé e-mailadres waar geen blognaam in vermeld staat. Daarom is het belangrijk dat je jouw blog URL duidelijk vermeld in je aanmelding.

Don’ts

  • Te kort van stof zijn met een antwoord als: “Ik meld me graag aan voor deze opdracht”. Hier worden wij of de opdrachtgever natuurlijk niet warm van en met zo’n reactie overtuig je ons niet dat jij de perfecte blogger bent voor de opdracht.
  • Spelfouten! Als jij niet eens een korte mail zonder spelfouten kunt schrijven, waarom zou jij dan de geschikte kandidaat zijn om een heel artikel voor de opdrachtgever te schrijven? Dus: check check dubbelcheck je motivatie voordat je op de verzendknop drukt!
  • Je complete mediakit en/of bezoekersaantallen doorsturen. We hebben jouw statistieken namelijk al in ons systeem staan, omdat je de Questionnaire (het uitgebreide formulier met vragen over jouw blog) hebt ingevuld bij jouw inschrijving. Is dat inmiddels weer een tijdje geleden? Dan kun je je blog gegevens altijd even updaten via deze pagina. Het wachtwoord kun je opvragen via info@blogbrains.nl.

Zo, dit zijn onze belangrijkste tips voor het schrijven van een goede motivatie! Als je hiermee aan de slag gaat, zul je voortaan een grotere kans hebben om geselecteerd te worden voor jouw favoriete opdrachten.

Succes!

Meld je aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top