Verschillende type blogs

Jij weet als blogger natuurlijk als geen ander hoe leuk het is om blogs te schrijven. Waarschijnlijk is schrijven je passie en werk je wekelijks (misschien zelfs dagelijks) met veel plezier aan nieuwe blogartikelen. En als je ergens zoveel tijd en energie in steekt is het ook best fijn om daar wat mee te kunnen verdienen, toch?

Met je blog verdienen

Verdienen met je blog, dat is waar wij je bij Blog Brains mee helpen! Wij zoeken namelijk naar toffe opdrachten en opdrachtgevers, zodat jij je alleen nog maar op het schrijven hoeft te focussen. Als je jouw blog hebt aangemeld bij Blog Brains ontvang je regelmatig leuke pitches in je mailbox. Het enige wat jij nog hoeft te doen is ons even een mailtje sturen als je graag voor een opdracht wil schrijven. Vervolgens leveren wij de complete opdrachtomschrijving aan en kun jij aan de slag!
Steeds vaker vragen onze opdrachtgevers wat voor soort blog / schrijfstijl ze kunnen verwachten. We hebben hierover nagedacht en om het voor jou als blogger nog duidelijker te maken wat de opdrachtgever wenst hebben we 3 soorten blogs in kaart gebracht.

2 Product blogs (reviews)

Wellicht hebben we je al eens een product gestuurd? Of wist je niet dat we dat ook weleens doen?
Als je zo’n type blog moet schrijven krijg je een product van onze opdrachtgever opgestuurd, zoals een nieuwe gezichtscrème van een beautymerk of een shisha waterpijp (ja, echt waar!). Je kunt dit product dan zelf uittesten, er foto’s van maken voor bij het artikel en je mening geven. Product blogs zijn dus reviews, jij vertelt in het artikel hoe jij het product ervaart. Natuurlijk mag je hierbij jouw eerlijke mening geven!

3 Branded blogs

Bij branded blogs schrijf je specifiek over de opdrachtgever.
Voorbeeld: de opdrachtgever is een webshop in geboortekaartjes. Je kunt dan natuurlijk ook over jouw eigen zoektocht naar het perfecte geboortekaartje schrijven, maar hierbij moet je wel de opdrachtgever noemen. Zo kun je deze webshop met geboortekaartjes als tip meegeven aan je volgers, waarbij je dan bijvoorbeeld iets schrijft over de voordelen en unieke producten van deze webshop.
Of je geeft “5 tips voor als je een geboortekaartje gaat bestellen”. Deze variant, de tips / lijstjes, kun je op zich in elk van de drie blogvormen verwerken!

Vrijheid!

Jij bent en blijft natuurlijk de baas over jouw eigen blog en de “brains” in Blog Brains ben jij zelf! Maar deze type blogs bieden wel een houvast voor elke opdracht, zodat het meteen duidelijk is om wat voor soort blogartikel het gaat. We zullen het type blog, de wens van de opdrachtgever, voortaan ook in de pitch vermelden.
Mocht je hier nog vragen over hebben, stuur dan gewoon een mailtje naar kristel@blogbrains.nl.

Brainie geld

Geen reacties

Plaats een reactie