Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |
inspiratiedip

Zo voorkom je een inspiratiedip!

Heb jij ook weleens last van een blogdipje? Dat je achter je computer zit en het beeldscherm gewoon leeg blijft? Ook al zijn er honderden onderwerpen waarover je kunt schrijven, op dat moment ben je het gewoon even kwijt. Don’t worry, in dit artikel geven we je graag 5 tips om inspiratie op te doen voor jouw blog.

1 Take notes!

Waarschijnlijk hoeven we dit niet meer tegen jou (als blogger zijnde) te vertellen, maar notitieboekjes zijn key! Koop er minimaal één en  zorg dat je deze altijd bij je hebt. Meestal kom je op de gekste momenten op de beste ideeën. Zo kun je tijdens een dagje shoppen bijvoorbeeld super geïnspireerd raken door al het moois dat je tegenkomt. Vaak krijg je ook ineens veel inspiratie onder de douche (vraag ons niet waarom) of in bed net voordat je gaat slapen.

Schrijf al die ingevingen meteen op in jouw notitieboek! Zo kun je ze niet vergeten en heb je na een tijdje vanzelf pagina’s vol met leuke onderwerpen en ideeën voor jouw blog. Mocht je dan een keer een inspiratiedip hebben, hoef je alleen je “blog bijbel” erbij te pakken. Natuurlijk kun je alles ook typen in de notities op je telefoon, maar schrijven in een mooi stylish notitieboekje is gewoon veel leuker ;-). En van schrijven met pen en papier word je ook nog eens creatiever!

2 Kies een tag

Er bestaan natuurlijk talloze blogger tags die je zo kunt overnemen en zelf kunt beantwoorden. Wat denk je bijvoorbeeld van de Too Much Information tag? De My Life In 20 Questions tag? De Thee tag? Of de Get To Know Your Readers tag? Even Googelen en je vindt een heleboel leuke vragenlijsten die je zo in kunt vullen.

3 Take a walk on the wild side

Het klinkt heel cliché, maar soms kan frisse lucht al wonderen doen. Uren naar je beeldscherm staren tovert (helaas) niet ineens op magische wijze een blogartikel tevoorschijn. Dus sta op, ga naar buiten en maak een flinke wandeling. Vaak komen de hersenspinsels dan vanzelf. Echt. En wie weet wat of wie je onderweg nog tegenkomt!

Wat ook kan helpen is het doorbreken van je gewoontes. Neem eens een keer een andere route naar school of naar je werk. Of stap in de auto en rijd spontaan naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Of ga eens een keer naar een ander café om een drankje te doen met je vrienden, in plaats van de vaste stamkroeg. Door je routine te doorbreken krijg je vaak ook nieuwe inspiratie die je weer kunt gebruiken voor jouw blog!

4 Brainstorm erop los

Loop je echt even helemaal vast? Ga dan eens aan tafel zitten met je vriend, vriendin, moeder, zus, broer, buurvrouw of wie dan ook en brainstorm samen over je blog. Het zal je verbazen hoeveel leuke, nieuwe ideeën hieruit zullen komen. Iedereen denkt anders, samen kom je vaak weer op heel andere inzichten. Is er even niemand in de buurt? Blader dan eens door tijdschriften of laat je inspireren door andere blogs. Als je op Google zoekt naar onderwerpen die jou interesseren of bij de comments van jouw favoriete blogs gaat kijken kom je vaak weer een heleboel nieuwe blogs tegen. Nogmaals, laat je hierdoor inspireren. Dat is iets heel anders dan rechtstreeks kopiëren natuurlijk.

5 Meld je aan bij Blog Brains!

En dit is natuurlijk de allerbeste tip: meld je aan bij Blog Brains! Wij zorgen niet alleen voor leuke onderwerpen en opdrachtgevers waar jij over kunt bloggen, je krijgt hier ook nog eens voor betaald! Op dit moment zijn er al meer dan 1000 bloggers aangemeld bij ons netwerk, dus mocht jij hier nog niet bij zitten, meld je dan hier vandaag nog aan. Dan ontvang je voortaan ook automatisch leuke opdrachten in je mailbox!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top