Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |
Wordpress.org

Waarom bloggen met WordPress.org?

WordPress is wellicht het meest bekende content management system (CMS) om een blog of een website in te bouwen. WordPress is ooit gestart als gratis, open source, blogplatform waar iedereen dus gratis gebruik van kan maken. Maar waarom zou je je website moeten bouwen in WordPress.org in plaats van WordPress.com? 

Geschiedenis

WordPress is in 2003 begonnen als een blog CMS waarbij bloggers zelf nog hun website moesten beveiligen en updaten. Met een zeer eenvoudige back-end konden bloggers hun blogartikelen uploaden. Een aantal jaren na de oprichting kregen de oprichters veel opmerkingen dat gebruikers zich niet bezig wilden houden met hun weblog updaten, beveiligen of hosten. Dit was de start van WordPress.com, een hostingplatform dat gebruik maakt van WordPress maar alle updates, hosting, back-ups en beveiligingen uitvoert voor haar gebruikers.

Verschillen wordpress.org en wordpress.com 

Maar wat zijn nu de verschillen tussen de originele WordPress.org en het simpelere WordPress.com?

wordpress.org vs wordpress.com

WordPress.org WordPress.com
Op basis van je eigen URL Op basis van subdomein dus WordPress.com in je URL
Je moet zelf je hosting, beveiling en updates verzorgen WordPress.com regelt de hosting, beveiliging en updates
Custom themes installeren, zelf bouwen met PHP en CSS Keuze uit vaste thema’s
Plug-ins voor social media en extra functionaliteiten Populaire features zijn inclusief (geen plug-ins installeren)

 

Wat moet ik nu kiezen?

Na het lezen van de verschillen denk je natuurlijk, waarom zou ik mijn weblog moeten bouwen op een WordPress.org? Met een eigen domeinnaam zonder wordpress.com in de URL. 
Een belangrijke reden is dat het serieuzer en professioneler overkomt. Bijvoorbeeld:

  • www.jouwweblognaam.wordpress.com
  • of
  • www.jouwwebblognaam.nl

Een andere reden om te kiezen voor WordPress.org is de extensie. Deze is niet .com maar .nl of .be. Dit is beter voor je lokale vindbaarheid en het zegt wat meer over je focus. Blog je internationaal dan zou eventueel .com zonder WordPress een goede optie voor je zijn.
Als laatste, een belangrijke reden: wanneer jij een blogartikel in opdracht schrijft dan is jouw link naar de website van de opdrachtgever waardevoller dan wanneer deze van een WordPress.com subdomein komt. Ook al geef je netjes een no-follow mee.
Hiermee sluiten we een stukje WordPress geschiedenis en de belangrijkste verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com af. Heb je vragen hierover neem dan contact op met Blog Brains. We helpen je graag verder!
Lees hier de “7 redenen om je blog in WordPress te bouwen”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top