Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |
wordpressblog

Zeven redenen om je blog in WordPress te bouwen

Er zijn 2 versies van WordPress, ze werken beide maar .org heeft een paar voordelen. Lees daar hier meer over!

1 WordPress is erg gebruiksvriendelijk

Een WordPressblog is, over het algemeen, een zeer gemakkelijk systeem om te gebruiken. Iedereen kan iedereen er mee leren werken. Je hoeft namelijk geen code te kunnen schrijven om iets op je site te veranderen.

2 WordPress is gratis

De software om een WordPressblog of website te maken is voor iedereen gratis beschikbaar. Wel is het zo dat je voor sommige plug-ins moet betalen. Maar vaak kun je ook zonder deze plug-ins een goede website bouwen. Er zijn namelijk meer dan 25.000 plug-ins beschikbaar.

3 Een WordPressblog is zoekmachine vriendelijk

Wanneer je een blog hebt wil je natuurlijk wel dat deze gelezen wordt. De websites die gebouwd worden met WordPress zijn vaak zoekmachine vriendelijk. Daarnaast kun je een plug-in installeren die je helpt om je website nog beter te optimaliseren. Bijvoorbeeld Yoast.

4 Met WordPressblog kan je website snel live staan

Wanneer je een website gaat maken in WordPress en je hebt alle teksten en afbeeldingen klaar staan, kan je website binnen enkele dagen live staan.

5 WordPress ontwikkelt zich continu

WordPress komt gemiddeld met 8 updates per jaar. Deze updates zijn gemakkelijk te installeren met één klik. Zo hou je je website altijd up-to-date. Daarnaast zorgen deze updates er voor dat WordPress steeds gebruiksvriendelijker en veiliger wordt. Met name dat laatste wordt flink aan gesleuteld. Let hier zelf ook goed op en installeer de juiste beveiligingsplug in’s.

6 Responsive website

Websites gebouwd op WordPress zijn responsive en dus te goed te zien op alle apparaten. Je blogs kunnen dus ook goed op een mobiele telefoon gelezen worden. Daarnaast zijn er apps beschikbaar om je website mee te beheren.

7 Behaal meer resultaat met je blog in WordPress.org

Wanneer je je blog bouwt in WordPress.org zul je meer waarde meegeven aan een externe link. Voor je opdrachtgevers geven deze linkjes dus veel meer resultaat. WordPress.com heeft daarentegen geen waarde voor opdrachtgevers. Naast WordPress.com zijn er nog meer systemen die geen waarde hebben voor opdrachtgevers. Enkele voorbeelden zijn Blogspot, Wix en Weebly.

 

Heb je nog een WordPress.com website?

Nog geen WordPress.org website? Wil je dit veranderen? Wij helpen je graag! Informeer dan naar de mogelijkheden of neem contact op!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top