Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |
wordpress hack

Zes tips om een WordPress hack te voorkomen

6 tips om de kans op een WordPress hack kleiner te maken! 
Veel bloggers denken niet goed na over de veiligheidsrisico’s die zij lopen! Het is tegenwoordig erg belangrijk om je WordPress weblog te beveiligen tegen hacken. De kosten om een hack te herstellen zijn vele malen hoger dan de kosten om maatregelen te nemen tegen een hack. Word je een keer gehackt dan is het te laat en zul je flink balen dat je nu geen actie hebt ondernomen!

 

Onze 6 tips:

hacked-blog

1 Host je website bij een betrouwbare hostingpartij.

De keuze van een goede hostingpartij is zeer belangrijk! 41% van de WordPress-hacks wordt veroorzaakt door slechte hosting.
Het is daarom belangrijk om van te voren na te gaan welke maatregelen de hostingpartij neemt tegen hacken. Sommige partijen scannen je website 24/7 op eventuele lekken en sturen vervolgens een mail. Zo ben je dus direct op de hoogte van problemen.

2 Maak gebruik van gerenommeerde thema’s en plugins.

Maar liefst 51% van de hacks wordt veroorzaakt door slechte thema’s (29%) of plugins (22%). Vaak is dit het probleem doordat mensen hun thema’s en plugins niet updaten. Het is daarom belangrijk om je website en plugins te updaten wanneer dit kan. Wanneer de nieuwe versies beschikbaar zijn, is het voor hackers direct duidelijk wat de kwetsbaarheden in de oude versie zijn.Helaas kan klakkeloos updaten ook problemen veroorzaken. Twijfel je of je moet updaten of wil je een beveiligingsscan van jouw waardevolle blog neem dan contact op via onderstaand formulier. Ook is het mogelijk om plugins en thema’s te downloaden van onbetrouwbare websites, dit kun je beter niet doen aangezien dit vaak problemen oplevert! Download daarom alleen plugins die in de catalogus van WordPress staan.

3 Zorg voor een sterke gebruikersnaam en wachtwoord.

8% van de hacks wordt veroorzaakt door een zwak wachtwoord. Dit is natuurlijk iets wat gemakkelijk op te lossen is! Gebruik daarom een wachtwoord dat bestaat uit (hoofd)letters, cijfers en leestekens en gebruik een wachtwoord van minimaal 8 tekens.
Daarnaast is ook de keuze van een gebruikersnaam belangrijk. Gebruik daarom geen admin als gebruikersnaam maar maak een unieke gebruikersnaam.

4 Maak gebruik van een beveiligingsplugin.

Een andere essentiële wijze om je WordPress website of blog te beveiligen is met een beveiligingsplugin. Door simpelweg een plugin te kiezen en deze te installeren ben je er niet. Hackers zijn slim en het vergt kennis van zaken om een beveiligingsplugin optimaal te configureren. Bespaar niet op advies van professionals en neem een specialist in de arm. Wellicht brengt het wat kosten met zich mee maar wij kennen gevallen waarbij iemand geheel opnieuw kon beginnen…

5 Kijk uit met WiFi-spots.

De plugin Limit Login Attempts zorgt ervoor dat je account tijdelijk geblokkeerd wordt als er meer dan drie keer een verkeerd wachtwoord wordt ingevuld. Hackers kunnen door middel van een zogenaamde “brute-force”-aanval proberen je wachtwoord te achterhalen. Hierbij worden zeer veel gebruikersnamen en wachtwoorden getest op juistheid. Dit kan oplopen tot duizenden per seconde. Wanneer je het aantal inlogmogelijkheden beperkt, wordt dit dus voorkomen.

6 Gelimiteerde login mogelijkheden.

Ben jij veel onderweg aan het bloggen, bijvoorbeeld in de trein? Kijk dan uit met inloggen op een openbaar netwerk. Voor hackers is dit de ideale manier om data te onderscheppen. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van een beveiligd netwerk. Het is aan te raden om gebruik te maken van een WPA/WPA2-beveiliging in plaats van een WEP-beveiliging. De mogelijkheid om een WPA/WPA2-beveiliging in te stellen, is afhankelijk van de router die je gebruikt voor het netwerk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top