Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

“Op zoek naar hoogwaardige content en kwalitatieve backlinks”

De opdracht

Het doel voor TafelzeilOnline was om een stabiele nummer 1 positie in Google te verkrijgen op het belangrijkste trefwoord tafelzeil (zoekvolume: 12.100 keer per maand). Daarnaast is er ook gefocust op andere belangrijke trefwoorden, zoals doorzichtig tafelzeil, raamfolie, plakfolie en placemats.

Roy van Eeuwijk over de samenwerking met Blog Brains

“Via een SEO-expert uit mijn netwerk ben ik gewezen op de mogelijkheden bij Blog Brains. Voor hoogwaardige content en backlinks ben je bij hen aan het juiste adres. Na een aantal kleinere opdrachten zijn we de samenwerking al snel gaan uitbreiden. Bij Blog Brains doen ze wat ze beloven en leveren ze kwaliteit (en altijd op tijd). Ik zou deze partij zeker aanraden.”

Roy van Eeuwijk – Eigenaar

De opdrachtgever

TafelzeilOnline biedt, je raadt het al, een heel ruim assortiment aan tafelzeilen, tafelkleden en folie! Zo kun je altijd een tafelkleed kiezen dat zowel qua uiterlijk als vorm goed bij jouw tafel en de rest van je interieur past.

De aanpak

Omdat dit een doorlopende opdracht is beginnen we elke maand met het analyseren van de posities. Deze analyse is overigens geheel kosteloos! Zo houden we maandelijks precies in de gaten wat het resultaat van elke samenwerking is. Op basis hiervan bepalen we telkens de blog strategie. Oftewel: welke trefwoorden kunnen wel wat extra aandacht gebruiken en welke bloggers kunnen we hier het beste voor inzetten? De pitch is uitgezet onder relevante bloggers in de categorie Wonen. Hier zijn 44 enthousiaste reacties op binnengekomen, waaruit we elke maand 2 tot 4 bloggers selecteren. In totaal zijn er 25 bloggers uit de Talent en Wizard levels ingezet in de periode juni 2019 – juni 2020.

Voorbeelden van blogartikelen

AukjesWereld

Level: Wizard | Categorie: Mama
Lees meer

Fijn thuis zijn

Level: Talent | Categorie: Wonen
Lees meer

De resultaten van een doorlopende campagne

De samenwerking met TafelzeilOnline was een doorlopende opdracht en deze zijn we gestart in juni 2019 t/m mei 2020. In combinatie met goede on page SEO was binnen drie maanden al direct een forse stijging van de trefwoorden te zien. Het belangrijkste trefwoord tafelzeil is van positie 3 naar de nummer 1 positie gestegen. Doordat we daarna elke maand zo’n 2 tot 4 bloggers in bleven zetten, blijft deze positie stabiel én stijgen ook overige relevante trefwoorden voor TafelzeilOnline!

Resultaat organische posities in Google

 

Trefwoord Zoekvolume per maand Beginpositie
juni 2019
Eindpositie
mei 2020
Tafelzeil 12.100 3 1
Doorzichtig tafelzeil 1.600 1 1
Mexicaans tafelzeil 140 5 2
Plakfolie 8.100 9 5
Placemats 9.900 16 9
Raamfolie 22.200 16 13
Back To Top