Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

“Wij willen onze algehele vindbaarheid vergroten en meer organisch verkeer”

De opdracht

Via de samenwerking met bloggers was het doel voor Kamado Express om de algehele vindbaarheid te vergroten, de posities in Google te verhogen en meer traffic te ontvangen via blogs en organisch.

Kamiel van Riel over de samenwerking met Blog Brains

“Als eigenaar van zowel Kamado Express als Blog Brains kan ik volop testen met blogsamenwerkingen uit alle levels. Dat Blog Brains effectief, krachtig en duurzaam is, wist ik al, maar dat de posities in de zoekmachine zo lang (zonder andere investeringen) stabiel zouden blijven staan, heeft mij zelf enigszins verbaasd. Je kunt hieruit opmaken dat kwalitatieve blogsamenwerkingen beter werken, per saldo veel goedkoper en effectiever zijn.”

Kamiel van Riel – Eigenaar

De opdrachtgever

Kamado Express is een niche webwinkel, gespecialiseerd in één type BBQ: de kamado BBQ (herkenbaar aan de ei-vorm!). Het bedrijf heeft als doelstelling dé meest complete en klantvriendelijke webshop en winkel van deze BBQ’s te zijn. Ook een leuk weetje: Kamado Express is, samen met de bijbehorende fysieke winkel The Fire Station, gevestigd in een oude brandweerkazerne in het centrum van Kaatsheuvel!

De aanpak

In principe is een goede on page SEO de basis van elke samenwerking. Hierdoor is Kamado Express al opgepikt door de zoekmachines. Aan ons de uitdaging om top 3 posities te bemachtigen! De focus van de samenwerking lag op een aantal van de populairste merken, zoals: Big Green Egg, Kamado Joe en OFYR. Voor deze samenwerking hebben we in totaal 108 bloggers ingezet, verspreid over 14 maanden in de periode december 2018 – mei 2021. BBQ en food zijn pure emotie, dus een samenwerking met BBQ en foodbloggers hoorde bij de strategie. Daarnaast zijn er ook bloggers uit de categorieën Lifestyle, Mama en Alles voor mannen ingezet. De emotie van bereidingen en het ideale barbecue moment zijn dan ook terug te vinden in de blogartikelen.

Voorbeelden van blogartikelen

Blogpapa

Level: Wizard | Categorie: Alles voor mannen
Lees meer

Antilliaans Eten

Level: Genius | Categorie: Food
Lees meer

De resultaten van een langdurige, doorlopende samenwerking

In 2018 is de website van Kamado Express live gegaan. Hierbij is bewust rekening gehouden met een sterke on page SEO, waardoor we meteen met de samenwerking met bloggers van start konden. Door de mix van een uitstekende on page SEO én off page SEO met Blog Brains was er al snel een forse stijging te zien van alle belangrijke trefwoorden (zonder dat er nog andere linkbuilding activiteiten zijn gedaan). Het resultaat: voor de belangrijkste trefwoorden met indrukwekkende zoekvolumes hebben we een top 3 positie in de zoekmachines bereikt!

Resultaat organische posities in Google

Trefwoord Zoekvolume per maand Beginpositie
december 2018
Eindpositie
mei 2021
Green Egg 40.500 79 3
Big Green Egg 18.100 64 3
Big Green Egg large 4.400 30 1
Kamado Joe 12.100 29 3
Kamado Joe Classic 3 2.900 13 2
Kamado Joe Classic 2.400 25 2
Kamado Joe aanbieding 590 10 1
OFYR 8.100 buiten top 100 4
OFYR bbq 2.900 buiten top 100 3
OFYR aanbieding 110 buiten top 100 1
Egg bbq 4.400 buiten top 100 1
Kamado 14.800 6 2
Back To Top