Skip to content
info@blogbrains.nl | +31 (0) 416 235005 |

“Help ons topposities in Google te verkrijgen op de belangrijkste, relevante trefwoorden”

De opdracht

Het doel voor GuestHouse Hotel was om topposities in Google te verkrijgen op de belangrijkste trefwoorden, zoals Hotel Kaatsheuvel, Overnachten Kaatsheuvel en Hotel omgeving Kaatsheuvel.

Coen Schelfhorst over de samenwerking met Blog Brains

“Blog Brains heeft ons enorm geholpen in die eerste fase van ons nieuwe hotel. We zochten naar nieuwe en innovatieve manieren om te vertellen over ons concept en hebben met Blog Brains mooie resultaten behaald.

Het was best even lastig om dat typische GuestHouse gevoel over te brengen bij de organisatie en de bloggers maar toen we die fase voorbij waren, ontstonden er geweldige artikelen die breed zijn gedeeld en, nog belangrijker bijna, onder de relevante doelgroepen. Wij waren en zijn er superblij mee!”

Coen Schelfhorst – Eigenaar

De opdrachtgever

GuestHouse Hotel is een duurzaam hotelconcept waar je je 100% thuis zult voelen! Aan alles is gedacht; van ruime huiselijke kamers (met 6- persoons bedden!) tot een grote tuin met moestuintjes en hutten met glijbanen en zandbakken voor de kleintjes. En daar blijft het niet bij, want het kloppend hart van het hotel is de Kitchen. Hier kun je aanschuiven, meekijken in de pan, een hapje proeven en van de chefs leren hoe ze de heerlijkste gerechten maken. Alles voor het echte thuisgevoel, zodat jij helemaal jezelf kunt zijn. En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van de Efteling!

De aanpak

We zijn begonnen met een kosteloze analyse. Op basis hiervan hebben we een strategie uitgewerkt en doelen bepaald. Oftewel: met hoeveel bloggers en uit welke levels kunnen de beste resultaten bereikt worden? De pitch is uitgezet onder relevante bloggers in de categorieën Lifestyle, Mama en Reizen. Hier zijn 80 enorm enthousiaste reacties op binnengekomen, waaruit we de 25 beste bloggers voor GuestHouse Hotel hebben geselecteerd. We hebben bloggers uit twee levels ingezet, namelijk 16x Talent en 9x Wizard. Deze bloggers zijn verspreid over 5 maanden ingezet.

Voorbeelden van blogartikelen

MiniMixTape

Level: Talent | Categorie: Kinderen
Lees meer

BregBlogt

Level: Genius | Categorie: Lifestyle
Lees meer

De resultaten na een campagne looptijd van 5 maanden

In combinatie met goede on page SEO was na vijf maanden al een forse stijging van alle 9 trefwoorden te zien. Een aantal maanden later heeft deze stijgende lijn zich doorgezet (zonder dat er nog andere linkbuilding activiteiten zijn gedaan). Het resultaat: 6 nieuwe nummer 1 posities in Google in januari 2019! Dit bewijst hoe duurzaam een samenwerking met Blog Brains is.

Resultaat organische posities in Google

Trefwoord Zoekvolume per maand Beginpositie
april 2018
Eindpositie
januari 2019
Hotel Kaatsheuvel 1.600 10 1
Kaatsheuvel overnachten 50 buiten top 100 1
Hotel omgeving Kaatsheuvel 50 12 1
Hotel Efteling 1.300 93 5
Hotel bij Efteling 210 71 1
Efteling arrangement 1.000 buiten top 100 1
Overnachten Kaatsheuvel 170 28 1
Efteling restaurant 480 buiten top 100 17
Restaurant in de buurt van de Efteling 20 buiten top 100 9
Back To Top